Long reining
Med Piet Bakker og Ellen Ofstad

I Skandinavia er det enda ikke så mange som trener sine hester på lange tøyler. Denne treningsformen er mest kjent fra Den Spanske Rideskolen i Wien. Ved første øyekast ser det ut som tømmekjøring, bortsett fra at man går ved siden av hestens hofte i stedet for bak den, og at man ikke bruker en tømmekjøringsgjord.

Filmen viser hvordan man legger opp treningen fra den aller første leksjonen og hvordan man går videre. Man får se innlæringen av alle de grunnleggende øvelsene og det vises også hvilke feil mange gjør og hva man skal gjøre om det blir feil.

I filmen får du se hester på alle nivåer. Fra den 2 år gamle hoppen som viser øvelser for å forberede hesten til den 20 år gamle hingsten som viser høyskoleøvelser som capriole og levade.

Siden ikke alle har like god tilgang til raskt nett har jeg satt opp flere alternativer for å se filmen. Velg det som passer best for deg, filmen åpner seg i et nytt vindu. Ikke alle nettlesere klarer å se disse formatene, i så fall er det bare å klikke på filmen nedenfor.

High Def (H264, 1280x720): PLAY
Standard Def
(H264, 640x360): PLAY
Mobile (H264, 480x272): PLAY
Eller… Bare trykk på filmen nedenfor.

Ellen langetøyler leksjonsfilm

Lange tøyler
Leksjon med Ellen Ofstad

Denne filmen er med for å vise noen hester og mennesker som holder på å lære seg noen av øvelsene som vises i filmen "Lange tøyler". Undervisningen skjer på Svensk (vel, Svorsk kan man kanskje kalle det, man kan godt høre at Ellen kommer fra Norge...) og har norsk tekst.

Klikk her for å se filmen

Vil du se en film til?
Du kan se Ellens filmer for kr. 150,- pr. stk. Prisen for å se alle er kr. 400, men...
Siden du allerede har betalt for å se denne kan du få se resten av filmene for kr. 250,- om du bestiller det fra denne siden.