Gunnar trener Hubert

Hubert er en seks år gammel Frieser vallak som Gunnar har tatt imot i trening. Fokuset ligger på å venne ham til skumle ting, og dette innebærer det meste; Hubert synes alt som beveger seg utendørs er potensielt livsfarlig. Etter å ha blitt skremt når en rytter satt på ham ble han spesielt redd for oppsitting og kunne sette avgårde når noen prøvde å sette seg opp på ham. Målet er en hest som er trygg på omverdenen generelt og på oppsitting spesielt.

Prosessen med å få Hubert til å bli vant til skremmende ting er i gang.
Gunnar gir Hubert en belønning for å være hos ham selv om han gjør skumle ting. Hubert kan gå sin vei om han har lyst, men det er tydelig at han blir motivert av både belønningene og også av å leke med denne rare mannen.

I begynnelsen sprang Hubert langt bort, men her har han begynt å springe unna bare litt og kommer straks tilbake igjen.

Gunnar trener Hubert på både høye lyder og ting som blafrer. En gammel takplate er i utgangspunktet rene skrekk-kammeret for Hubert, men nå har Hubert forstått "leken". Om han klarer å holde seg hos Gunnar så vanker det både ros og belønninger.

At Hubert synes dette er morsomt vises også tydelig ved at han jager bort Caracola om hun kommer i nærheten. Hubert vil ha Gunnar for seg selv.

Dette klippet ble filmet ca en måned senere. Nå jobber Gunnar med problemet Hubert har med at noen setter seg opp på ryggen hans. En frivillig fra Falken får virkelig gjennomgå!

I treningen er det viktig at Hubert utsettes for ting som er mye værre enn hva en virkelig rytter noensinne ville finne på å gjøre. Målet er å gjøre ham bombesikker.

Dette filmklippet er laget av eieren til Hubert og det er hun som kommenterer litt bak kameraet.

Forberedelsene for rytter er i gang; hvordan reagerer Hubert på en virkelig rytter?
Stolleken (som du kan se på filmklippet "Stolleken med Borka" og i klippet "Som mor så datter") viser hvordan vi trener på det å få hesten til å stå stille ved siden av en oppstigningskrakk.

Hubert har vært redd for trafikk og lyder av motorer o.lign. Gunnar trener ham med gressklipperen siden denne lager masse bråk.

Siste del av Gunnar og Hubert. Hesten er nå klar til å reise hjem og fortsette treningen sammen med eieren sin.