Intern humor

Disse klippene er kanskje ikke så morsomme for andre enn oss, men vi tar dem med når vi først er i gang. Disse klippene fikk Gunnar og jeg som presang av Susanne etter at hun har hatt det litt moro med filmklipp. (Susanne Elfstöm har laget de alle mine filmer untatt "Lange tøyler").

Mye jobb med film...
Det er et tøfft liv å være filmstjerne, det tok en hel dag å pusse den *** salen. Kaldt var det også. Men hva gjør man ikke for å snike seg med på film.

Gunnar hadde en litt utakknemlig rolle i prosessen med salfilmen og hovfimen (som ble avlyst)
... gjøre stallen pen, vaske hesteben, smøre sal, feie, leie, holde, vente...

Og, atpåtil bli mobbet for det i dette klippet!

Ved utgivelsen av filmen hester med problemer, var den eneste negative kommentaren som kom: "Det går jo ikke ann å trene hester med det håret".
Men, om DET er det værste man kan si.. :) Vi synes kommentaren var så tåpelig at vi fleipet med å lage en filmsnutt hvor vi virkelig tok av på håret mitt, og ... så gjorde Susanne nettopp det.

Gunnar fikk oscar for beste mannlige birolle i "mannen som holder hästar och tittar".
Gunnar var ofte den som holdt hestene under filming og dermed trengte man noen ganger "innklipp"; altså klipp som ser ut som en del av en samtale. Dermed fikk Gunnar instruksen "Se ut som om hun sier noe interessant nå, smil og nikk litt.."

Hvor lett er det da, å se ut som om man står å har en samtale, med en person som har reist hjem for to timer siden.

Dette er en scene fra en film vi aldri gjorde ferdig som skulle handler om hesters høver og skoing.
Her skal vi få fram at man bør stelle pent med hovslagerne, men utover dette var det ikke så veldig planlagt hva de skulle si...

"Gi henne teen og prat litt..." Nok en umulig oppgave. Bare gi ho koppen å prat litt så blir det bra. Høres enkelt ut om man ikke får lampefeber av å se et kamera. Som dere vil høre forløper samtalen både lett og ledig.
Gi oss i dag vår daglige te...

Enda en scene fra fimen om høver. Meningen var å filme at hesten var umulig å løfte bena på...
Hingsten Gracioso hadde kommet fra Spania bare to dager før dette ble filmet. Kvelden før prøvde vi å løfte beina hans, men da reagerte han med å gå i taket".
Dette vil vi filme. Meningen var å vise hvordan en hest ikke skal være når hovslageren kommer på besøk. Her er bildene av en lettere nærvøs hovslager på vei inn til villhingsten.
Aldri har en trener vært så midfornøyd med at en hest faktisk forstod hva hun mente! :)