Kommunikasjon & Motivasjon i frihet

Dette kurset er for deg som ønsker å forstå hva hesten egentlig mener og hjelpe den til å forstå deg!

Stacks Image 521
Stacks Image 522
Stacks Image 33039
Stacks Image 43606
Stacks Image 43612
Stacks Image 43600
Stacks Image 43594
Kursformat
seminarformat
Dette kurset er lagt opp til at alle deltakere er med på like vilkår enten de har med hest eller ikke. Hestene som velges ut til kurset regnes som "kursmateriell" og skal kunne brukes av andre deltakere enn den som tok med hesten. Det er ingen begrensninger på antallet deltakere og det velges ut omtrent 6 hester. Kurset varer i to dager.
Kursinnhold
På dette kurset lærer du å lese hestens kroppsspråk og bruke ditt eget slik at hesten lettere forstår hva du vil. For eksempel vil du vil lære hvordan du får en hest til å følge med seg uten at du leier den i et tau. Du lærer hvordan din posisjon i forhold til hesten påvirker den, hvordan du fanger hestens oppmerksomhet og motiverer den til å ville være med deg.
Belønning
Når hester gjør hva vi ber om bør de få en belønning; da øker sjansen for at hesten vil gjøre det igjen. En belønning kan være alt fra ros til klapping eller godbiter, det må være noe hesten setter pris på. De aller fleste hester lar seg motivere av godbiter, problemet for mange er at hestene blir overivrige og mange er redde for at hesten skal bli nafsete, tiggete og generelt udregelige. På dette kurset lærer du hvordan du kan bruke godbiter og samtidig få en hest med gode manerer rundt mat, noe som er nyttig for alle uansett om man akter å bruke mat i trening eller ikke. Den samme øvelsen lærer også hester som liker å bite på ting til å slutte med det.
Dominans og lederskap
Hvordan bli hestens leder slik at du kan hjelpe den å roe seg ned når den er stresset eller redd og få den til å fokusere på deg. Hestene jobbes løse og ved å forstå hvordan hesters sosiale oppbygging egentlig er vil man finne ut hvordan man best kan hjelpe det enkelte individet. Dette skjer uten å jage hesten rundt i en rundpen, hester er samarbeidsvillige dyr om man bare forstår hva de egentlig forteller. Du vil lære om hesters dempende signaler og hvorfor disse er vesentlige for å unngå konflikter og misforståelser mellom hest og menneske.
Målsetning
Målsetningen vi har for hestene er å skape en balanse når vi jobber med den. Dette betyr at det skal være like lett å få hesten til å komme til deg som å få hesten til å gå fra deg. Det skal være like lett å få den til å gå til høyre som til venstre. Det skal være like lett å få den til å øke energien som å roe den ned.

Målsetningen vi har for menneskene er å lære oss å forstå hvordan hestene tolker vårt kroppsspråk, og bli bevisste på hva vi sier til den. De fleste gir motstridende signaler fordi vi ikke har lært hvordan vi skal drive uten å blokkere hesten. For å gi hesten en klar beskjed må vi lære å bli bevisst dens reaksjoner på våre bevegelser samt lære å tolke hestens intensjoner.