elizaloppa
Lange tøyler og Ridning leksjon

Eliza Kristofferstuen og Loppa trener på lange tøyler en dag og to dager med ridning.

Eliza har mye erfaring med lange tøyler og jobber med avanserte øvelser. I ridningen har de ikke kommet like langt; Loppa har ikke vært ridd så lenge, og Eliza må jobbe med sits og balanse.

Opptaket er gjort på treningshelgen 4-6 nov 2011 i Holmestrand i Vestfold. Filmen er derfor i tre deler, en for hver dag og viser Eliza Kristofferstuen med ardenneren sin Loppa, en 6 år gammel hoppe.
Eliza forteller her litt om hesten sin og seg selv:

Eliza Kristofferstuen er jeg og min überherlige hest er Ardenner hoppen Lille Loppa (født 2005). Loppa kom til meg 7mnd gammel. Første måneden sammen med sin jevngamle "bror" som vi lånte da. Hun har vokst opp i en trygg liten "flokk" (bestående av vår dalevende shetlandsponni, en gammel avelshoppe og to lekevenner) de første 3 årene, mens hun i senere tid har bodd sammen med min datters nydelige fjordhoppe Tindra.
Jeg drømmer om en vakker dag gi de begge en liten "flokk" å bo i......*den som venter på noe godt.....osv*
Jeg har holdt på med hest fra barnsben av, uten særlige pauser. Oppvokst med trav og hobbyhest. Men synes presset på konkurransehestene på å prestere ble for stort, ja rett og slett urimelig. Har siste halvdel av livet derfor fokusert på trening og samvær som er like positivt og sunn for hesten som for meg :)

Loppa er min første lange tøyler (og dressur)-hest. Jeg hadde før hun ble født lånt noen hester og prøvd ut treningsformen, men det var først når Loppa var 3år og vi var med på et LT kurs med Ellen Ofstad at det ble sving i sakene. Vi har pr nå trent LT jevnt og trutt i 3år.
Vi liker treningsformen veldig godt begge to, men nå begynner vi å bli så gode (selvskryt) at det er litt kjedelig....vi trenger utfordringer!
Hun har som de fleste hester en liten skjevhet i styrkeforholdet høyre-venstre side av kroppen, noe som vi alltid har fokus og jobber med.
Loppa er en positiv hest (om enn noe bedaglig, kan jeg skylde på rasen mon tro?) som elsker å jobbe. Jo mer krevende jo mer spennende.....det setter sine prøvelser til meg og Ellen ;)

Ridningen kommer vi liksom aldri skikkelig igang med, da det er en prøvelse av en annen verden å finne sal som passer både Loppa og meg....men en vakker dag....
Loppa er helt tryg med meg på ryggen, jeg derimot har problemer med å slappe av og ikke klamre meg fast (når vi rir "dressur") som jeg gjorde i yngre dager. Loppa gjør alle øvelser under rytter som på LT, bare jeg vet hvordan jeg skal spørre henne. Håper vi i fremtiden kan få kommet mer igang med ridning. Nå er hun jo straks ferdig fysisk utvokst også.
Vi elsker å være med på kurs og morsomheter, og her er jo Ellen genial!
Loppa er min store kjærlighet og vil for alltid være min lille baby <3

klempåklem Eliza

Eliza og Loppa trener på lange tøyler.

Eliza og Loppa rir og trener på å forbedre sits og balanse.

Eliza og Loppa prøver noen nye øvelser i ridningen og Loppa mener at hun er et sprangtalent!