Ridning med lettere signaler

Lette signaler og lette responser
Ridning skal være lett og morsomt for begge parter, og om man legger opp treningen riktig vil det også være det. Hvorfor gjøre ting vanskeligere enn det trenger å være?

Ridning består av små og ganske enkle kommandoer som først blir vanskelige når vi begynner å sette dem sammen, og dette gjelder ikke bare for hesten, det gjelder i like stor grad for rytteren.

Trykk og ettergift er vår aller vanligste signalgivning til hester når vi trener dem. Når vi rir bruker vi for eksempel skjenkler og tøyler som består i at vi legger på et trykk og gir etter når hesten svarer riktig, altså trykk og ettergift. Fra bakken bruker vi leietauet og igjen brukes trykk for å be hesten om å gå eller stoppe. Vi løfter hestens ben med et trykksignal, vi bruker trykksignaler i longering osv osv.

Å vite hvordan man forklarer og motiverer hesten disse signalene er en viktig nøkkel til å få en hest som ikke bare responderer med letthet og villighet, hesten vil også bli langt mer positiv til selve arbeidet vi ber den om å gjøre, noe som igjen fører til mindre stress og spenninger både for hesten og mennesket som håndterer den.
Kursinnhold
Dette kurset handler om å lære hesten å svare på lette signaler og ikke minst å lære rytteren hvordan de skal gi signaler på en lett måte.

Sits; for å kunne ri med letthet må man være i balanse, man må kunne føle hestens bevegelser og være bevisst hvilke signaler man bruker.

Signaler; hvordan man finner ut hva hesten virkelig svarer på og hva den ikke forstår så godt, og hvordan man forklarer for hesten det den ikke responderer på.

Øvelser; hvordan man bryter ned en øvelse til små deler for deretter å sette dem sammen igjen. Dette gjør det mye lettere for både hest og rytter å trene på selv vanskelige øvelser.

Hemmeligheten ligger i å vite hvilken øvelse man skal bruke for å jobbe med de enkelte momentene og når man bør bytte til en annen øvelse.

Ridning består av små og ganske enkle kommandoer som først blir vanskelige når vi begynner å sette dem sammen, og dette gjelder ikke bare for hesten, det gjelder i like stor grad for rytteren.

Når vi lærer å ri er det mange detaljer vi må kunne gjøre samtidig, og dette er ikke den mest pedagogiske måten å trene oss på så på kurset går vi gjennom øvelser som gjør at rytteren forbedrer sin ridning på en enkel måte.
Målsetning
Målsetningen vi har for hestene er å gjøre dem mer positive og responsive i ridningen.
Målsetningen vi har for menneskene er at de skal lære å separere signaler og øvelser slik at de kan trene på de detaljene som trenger det mest for deretter å sette enkeltdelene sammen igjen.