Stacks Image 449
Stacks Image 450

Ellens kurs

Mer informasjon om de enkelte kursene finner du ved å klikke på beskrivelsen.

Nytt kurs!
Ridning uten utstyr
Lær hesten din å bli ridd uten utstyr!
På dette kurset trenes hesten og rytteren til å kommunisere uten bruk av tøyler. Du begynner med det utstyret som du pleier å bruke når du rir, og så går du gradvis over til å bruke mindre, helt til du rir helt uten noen ting. Mer informasjon her.
Kommunikasjon & Motivasjon i frihet
Kroppspråk, lederskap og motivasjon
Dette kurset handler om å kommunisere med hester ved hjelp av kroppsspråk. Hvordan og når man skal bruke belønning slik at man får en motivert hest, samtidig som hesten lærer gode manerer rundt mat. Mer informasjon her.
Positiv bakketrening
Trykk og ettergift uten stress og press
Dette kurset fokuserer på å lære hesten å gi etter for trykksignaler som brukes når man leier, longerer eller går lange tøyler. Man går igjennom ulike øvelser for å forklare for hesten hva man forventer uten å øke trykket eller gjøre det ubehagelig for hesten. Dette legger grunnlaget for all videre trening enten man vil ri, kjøre eller jobbe med lange tøyler. Mer informasjon her.
Lange tøyler
En treningsform alle hester har nytte av.
På dette kurset lærer man hvordan man trener hester på lange tøyler. Denne treningsformen ligner på tømmekjøring, men er rettet mer mot ridning. Derfor blir det av mange også kalt for "ridning fra bakken". Fordelene med denne treningen er mange, blant annet kan man bruke dette til å trene opp hester som av en eller annen grunn ikke kan brukes til ridning. Mer informasjon her.
Ridning med lettere signaler
Ridning skal være positivt og behagelig for både hest og rytter
Dette kurset handler om å lære hesten å svare på lette signaler og ikke minst å lære rytteren hvordan de skal gi signaler på en lett måte. Her går vi igjennom rideøvelser for både hesten og rytteren. Mer informasjon her.
Treningshelg
Enkeltleksjoner hvor deltakerne jobber med det de selv ønsker
På treningshelgene trener ekvipagene på det de måtte ønske/trenge hjelp med som f.eks. Lange tøyler, tømmekjøring, bakkearbeid, ridning, klikkertrening mm. Dette er det eneste kurset som skiller mellom deltakere med hest og deltakere uten hest. Dette kurset kan bare arrangeres på steder som har hatt ett eller flere av de andre kursene. Mer informasjon her.